Den Haag verdeeld: uw mening over de herinrichting van het Hobbemaplein

Den Haag verdeeld: uw mening over de herinrich­ting van het Hobbemap­lein

Het Hobbemaplein, een van de drukste en meest verwarrende verkeerspleinen in Den Haag, wordt getransformeerd tot een autoluwer, overzichtelijker en groener gebied. Hoewel deze verandering de veiligheid zou vergroten, stuit het plan op veel weerstand van bewoners. Wat vinden onze lezers van de plannen? ,,Dit drukke hitte-eiland heeft minder auto’s en meer groen nodig, zoals de ontwikkeling in alle centra van Europese steden van betekenis laat zien. Wie op een verkeersafrit wil wonen, moet niet in het centrum gaan wonen.’’
Den Haag
  1. Miljoenen mensen hebben een pasjeshouder van Secrid: ‘Volledig gemaakt door mensen met beperking’
    PREMIUM

    Miljoenen mensen hebben een pasjeshou­der van Secrid: ‘Volledig gemaakt door mensen met beperking’

    Miljoenen mensen ter wereld hebben een portemonnee of pasjeshouder van het Haagse bedrijf Secrid. Slechts weinigen weten echter dat dit unieke, Hollandse product volledig wordt gemonteerd door mensen met een beperking. Eigenaren René van Geer en Marianne van Sasse van Ysselt zijn hartstikke trots op hun medewerkers, die volgens hen hebben bijgedragen aan het grote succes van hun ‘wallets’.
    Den Haag
  2. Man (83) was 225.000 euro kwijt voor ‘loodgietersklusje’: hij blijkt niet het enige slachtoffer

    Man (83) was 225.000 euro kwijt voor ‘loodgie­ters­klus­je’: hij blijkt niet het enige slachtof­fer

    Hij lichtte vorig jaar een kwetsbare bejaarde (83) uit Wassenaar op door hem bijna een kwart miljoen euro te laten betalen voor een loodgietersklusje van pakweg 400 euro. Het slachtoffer zorgde ook nog eens voor zijn demente vrouw en een gehandicapte zoon. De Haagse rechtbank vond de straf - twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk - die het Openbaar Ministerie eiste tijdens de behandeling van de strafzaak weken geleden te mild.
    Wassenaar
  1. Straatkrantverkoper krijgt bijna 32.000 euro pas volledig terug als hij het land verlaat: hoe werkt dat?
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Straat­krant­ver­ko­per krijgt bijna 32.000 euro pas volledig terug als hij het land verlaat: hoe werkt dat?

    Begin dit jaar werd de illegaal in Nederland verblijvende 63-jarige straatkrantverkoper Mohamed aangehouden. De politie nam een flink geldbedrag in beslag dat de man in zijn verblijfplaats bewaarde. Een deel van het geld heeft hij terug, de rest krijgt hij volgens de politie terug als hij het land verlaat. Hoe werkt dat precies, zo’n waarborgsom?
    Den Haag
  2. Onschuldige tik op achterhoofd heeft grote gevolgen: einde voetbalcarrière voor Steve (29)
    PREMIUM

    Onschuldi­ge tik op achter­hoofd heeft grote gevolgen: einde voetbalcar­riè­re voor Steve (29)

    Het leek een onschuldige botsing in een oefenwedstrijd, maar voor Steve van Kesteren (29) betekende het het einde van zijn voetbalcarrière. Hij kon amper televisie kijken, bracht zijn tijd door met het kleuren van kleurplaten en kijkt nu uit naar de wedstrijd tegen SC Feyenoord, waarin hij als invaller voor de laatste keer het veld zal betreden. ,,Het was geen gemakkelijke beslissing.”
    Den Haag