Reklama

Reklama

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (791)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všechny postavy jako by vypadly ze šablony. Hrdinný prezident, sympatický ochránce, dobrácký černoch, roztomilá holčička, přismahlý terorista a jiní jim podobní vystupují v zajímavě podaném akčňáku, jehož podřízenost mainstreamu je, přes dobrý nápad s opakováním jedné časové linie, neoddiskutovatelná. Kdo to překousne, bude se hodinu a půl bavit víc než obstojně. Závěrečná automobilová honička vypadá dobře, ale cítil jsem u ní tak trochu dejavu... no jo, když já jsem se včera díval na Bournea. Být Vantage Point méně naivní a více nekompromisní a tvrdší, byla by zde šance na pět hvězd - tyhlety filmy hrající si s časem mám prostě rád. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Solidní rozjezd režiséra Peta Travise, který doposud natáčel jen filmy a seriály určené pro TV (I když dobré). Matthew Fox dobrý, ale měl na víc. Stále v něm vidím Jacka. Dennis Quaid zahrál dobře. Automobilová honička, která je jak z Bonda či Bourna, situace kolem výbuchu, která se stále dokolečka opakuje z různých pohledů, to vše je dobré, ale na mě stejně nejvíc udělal dojem situace jak Weavrová přesvědčuje reportérku, aby se vzchopila a pak.... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

8 pohledů? Nepovídejte... Paul Greengrass: "Uff, mám takový pocit déjà vu." Scénárista Barry Levy: "Rejžo tak jsem to dopsal. Na začátku jsem si dal fakticky záležet, ale pak jsem to vzal trochu hopem, to víte ta tequila s jedním zamává. Ale nebojte ta závěrečná klišé v pohodě zamaskujete. Zkuste třeba desetiminutovou automobilovou honičku skrz město. Řemeslně jste šéfiku fakticky třída, to se musí nechat." Real american: "Óu, dhats gůd můví, ívil spaniš pípl elau teorism on deir sojl? Sou kill dem ál!" Španělský hráč na španělku: "Nejprve bych apeloval na naše americké amigos, že my nejsme teroristi. Proč si zlý američtí filmaři museli vybrat zrovna naší krásnou zem na spáchání takovéhoto zavrženíhodného činu? A k hudbě bych se vyjádřil v tom smyslu, že bych si jí samostatně učitě nepustil, ale do filmu tohoto typu sedne perfektně." Akira Kurosawa: "Zajímavý nápad. Trochu mi to připomíná jednu z povídek Akutagawy. Ta by stále za zfilmování!" Pravidelný divák seriálu 24 hodin: "Dobré, skoro jako dvojepizoda Jacka Bauera akorát nesmrtelného agenta tady hraje čtyřiapadesátiletý Dennis Quaid. Takže vlastně o ničem." Hnidopich: "Vodu! Vodu! Padají na mě mdloby, tolik kiksů a nelogičností! Třeba ten poslední záběr. Projede "broučí" taxík jaký jezdí v Mexiko City, kamera se zvedne výše a je tam násilně doroubované panorama Salamancy s odlétajícím CGI vrtulníkem. Brrr..." Terorista: "Začátek je správně explozivní, ale zase to nevyšlo. Aj ta krajta!" A za diváka DaViD´82: "Vidět, nenudit se, dokoukat a zapomenout. Prostě solidní a neurážející popcornové řemeslo." ()

Lima 

všechny recenze uživatele

„Pete, vrazíme tam neokoukanou časovou smyčku, bourneovskou auťáckou honičku, sympaťáka z Lost a hereckou elitu, která ještě není na odpis a ono to vyjde.“….Vyšlo to tak na jedno zkouknutí a vyšumění z hlavy dříve, než sejdete ze zadní řady schody multiplexu. Ze začátku působí stále opakující se časová smyčka poněkud únavně, ale postupem času dokáže čím dál více zauzlující se děj aspoň trochu aktivovat otupělé smysly unaveného diváka. Krátká stopáž (bez titulků hodina a dvacet) a náhlý konec dokazuje, že rozpočtových 40 melounů na akční pecku opravdu není mnoho :o) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal, že mě dokáže takhle dostat a zaujmout film z prostředí politiky, atentátů, terorismu a to navíc s velkou dávkou akce. Tohle je pro mě totiž naprosto odpudivá kombinace, která mě dokáže odradit od toho, abych se na takovýto film podíval. Ale přesto jsem dal dnes odpoledne filmu Úhel pohledu, v němž lze kombinaci těchto žánrů spatřit, šanci, a rozhodně toho nemohu litovat, protože tento thriller byl maximálně strhující, atraktivní, napínavý, a plný překvapivých zvratů a docela promyšleného spiknutí. A jak jsem se spolu s postupujícím příběhem blížil zajímavému odhalení, tak jsem stále více probodával televizní obrazovku očima a nemohl jsem z příběhu spustit oči. Tohle je opravdu parádně promyšlené do těch nejmenších detailů a ani na chvilku jsem se u filmu nenudil. Film měl zkrátka vše, co asi má správný film mít, suprové herecké výkony, agent pronásledující teroristy si získal mé sympatie, ač jinak ke Spojeným státům a jejich prezidentovi příliš velké sympatie nechovám (a nezáleží na tom, jestli v Bílém domě sedí Bush nebo Obama), ale film mě dokázal tak strhnout, že jsem tomu agentovi přál, aby prezidenta zachránil. Dál už je asi zbytečné cokoliv dodávat, film mě zaujal, líbil se mi, nemohu k němu mít téměř žádné výhrady, a v tomhle případě zbývá už jen vyřešit otázku, jestli dát čtyři nebo pět hvězd, protože váhám do poslední chvíle. Ale zde se asi nakonec rozhodnu podle toho, jestli by mě tento film i napodruhé bavil stejně jako napoprvé. A odpověď je, že se znalostí závěrečné pointy by to už zřejmě nemělo ten správný efekt, takže dávám lepší čtyři hvězdy, neboli 90%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Původně se měl film natáčet celý ve městě Salamanca ve Španělsku, ale úřady odmítnuly uzavřít okolí hlavního náměstí Plaza Mayor na téměř 3 měsíce. Proto se většina filmu natáčela v Mexiku ve městech Cuernavaca a Puebla. Jediné scény, které vznikly v Salamance jsou letecké záběry náměstí. (don corleone)
  • Premiéra filmu se odehrála 12. února 2008 právě ve městě Salamanca ve Španělsku. Zúčastnil se jí režisér i hlavní představitelé filmu. (don corleone)
  • Pro natáčení v Mexiku se musely vyrobit kulisy náměstí v Salamance. Replika byla o něco menší, než originál. (don corleone)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama