Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Victoria blev fast på Kastrup – fick åka bil

KASTRUP. Kronprinsessan Victoria har ett hektiskt dygn - med mycket otur.

Först ställdes hennes flyg från Kastrup in, och kronprinsessan fick tillbringa natten i en bil som var framme i Stockholm först på morgonen.

Sedan bröts strömmen under nationaldagens första programpunkt i Uppsala - och firandet fick ske i mörker.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Victoria har varit i Portugal på statsbesök. På väg hem fastnade hon på ett lamslaget Kastrups.
Foto: Maja Suslin/TT
Nu har hon anlänt till Uppsala.
Foto: Staffan Claesson/Tt
Foto: Ludvig Thunman

Kronprinsessan Victoria har sedan i mitten av veckan varit i Portugal och Lissabon. Hon har varit där för att vara med på Volvo Ocean Race och träffa landets president  Aníbal Cavaco Silva.

Efter att ha avslutat besöket sent på fredagseftermiddagen stressade Victoria och hennes sällskap till flygplatsen i Lissabon för färd hem mot Sverige.

Med TAP flight 752 från Lissabon mellanlandade Victoria och hennes hovstab i kväll på Kastrup i Köpenhamn. De hämtades på flygplansplattan av personal från flygplatsen för vidare färd till VIP-loungen innan planet skulle lyfta mot Arlanda.

22.45 var det meningen att SAS-flighten SK1428 skulle lyfta mot Sverige och Arlanda, men väl på flygplatsen fick kronprinsessan beskedet att hennes flyg är tills vidare inställt.

"Fortsätter som vanligt"

Hovet löste detta med att ordna en ny transport för Victoria. När Expressen på fredagskvällen nådde Ulrika Näsholm på hovets informationsavdelning, som har varit tillsammans med kronprinsessan Victoria i Lissabon, berättade hon att Victoria och hennes sällskap var på väg upp till Stockholm i bil. 

Och trots flygplansstoppet gick resan till Sverige bra. 

Under förmiddagen kom kronprinsessan fram till Uppsala. 

– Resan gick bra, vi kom fram i morse, säger Ulrika Näsholm. 

Hur gick resan? 

– Programmet fortsätter som vanligt i dag. 

Strömavbrott

Orsaken till att samtliga flyg just nu är inställda från Kastrup är en facklig aktion bland markpersonalen som har pågått sedan 20.00 i kväll. 

Redan vid 10.30 befann hon sig tillsammans med prins Daniel i Uppsala för nationaldagsfirande. 

Då slog ett elavbrott till mot Uppsala slott, skriver UNT.

Välkomstceremonin för nyblivna svenska medborgare på Uppsala slott kunde slutföras, om än i mer dunkla ljusförhållanden.

På eftermiddagen har kronprinsessan Victoria också ett officiellt åtagande på Haga slott och på kvällen det tv-sända firandet från Skansen.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.