Suuri Käsityö -lehti teki ohjeet kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin tyttären, prinsessa Estellen neulenuttuun.

Ruotsin hovin julkaisemassa kuvassa prinsessa Estelle on kolmen päivän ikäinen. Hänen yllään olevan nutun on neulonut kuningatar Silvian äiti Alice.

Suloisen prinsessan nuttu oli kerrassaan hurmaava! Nyt voit neuloa omalle pikkuprinsessallesi nutun samaan tyyliin.

Jutun alareunasta löydät pdf-tiedoston, josta voit kätevästi tulostaa ohjeen.

Tarvikkeet:

- Sublime Baby Cashmere Merino Silk DK (75 WO + 20 SE, 5 WS, 50 g = 116 m) tai Sublime Soya Cotton DK (50 CO + 50 soija, 50 g = 110 m) tai Sublime Baby Cotton Kapok DK (85
CO + 15 kapokki, 50 g = 116 m) -lankaa valkoista 100 g.
-Suorat sekä sukkapuikot 3,5 ja 4 mm tai käsialan mukaan.
-3 nappia ja kapeaa satiininauhaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tiheys: 22 s ja 28 krs sileää neuletta pak-summilla puikoilla = 10 cm.

AINAOIKEINNEULE: Neulo tasona kaikki krs:t oikein, neulo suljettuna neuleena vuorotellen 1 krs nurin ja 1 krs oikein.
SILEÄ NEULE: Neulo tasona oikealla oikein ja nurjalla nurin, neulo suljettuna neu-leena kaikki krs:t oikein.
PITSINEULE: Neulo ruutupiirroksen ja oh-jeen mukaan. Piirroksessa on vain työn oikean puolen krs:t, neulo nurjalla kaikki s:t nurin.

        

TAKA- JA ETUKAPPALEET: Neulotaan kädenteille asti yhtenäisenä, edestä auki. Luo ohuemmille puikoille 110 s ja neulo tasona ainaoikeaa 7 krs.

Vaihda työhön paksummat puikot ja aloita muuten sileä neule, mutta jatka molemmissa reunoissa 6 s:lla ainaoikeaa. Kun kappaleen korkeus on 14 cm, jaa työ kädenteitä varten kolmeen osaan seuraavasti: neulo oikean etukappaleen 25 s, päätä 7 s kädentietä varten, neulo takakappaleen 46 s, päätä 7 s kädentietä varten ja neulo loput eli vasemman etukappaleen 25 s. Jätä s:t odottamaan.

HIHAT: Luo ohuemmille sukkapuikoille 30 s ja neulo suljettuna neuleena ainaoikeaa 7 krs. Vaihda työhön paksummat sukkapuikot ja aloita sileä neule. Laita krs:n 1. s:n ympäri merkkilanka ja lisää tämän merkin molemmin puolin 1 s joka 3. cm 5 kertaa = 40 s. Kun hihan pituus on 15 cm, päätä hihan alapuolelta 7 s ja jätä loput s:t odottamaan. Tee toinen hiha samoin.

KAARROKE: Ota kaikki s:t samalle paksummalle puikolle, laita hihat etu- ja takakappaleiden väliin. Neulo 1 krs oikein työn oikealta puolelta ja neulo samalla jokaisen kappaleen rajakohdassa 2 s yhteen. Neulo näillä 158 s:lla nurjan puolen krs:lla molemmissa reunoissa 6 s oikein ja neulo muut s:t nurin.

Neulo sitten kappaleen oikeasta reunasta lähtien 6 s:lla ainaoikeaa, 1 s:lla sileää neuletta, aloita pitsineule ruutupiirroksen oikeasta reunasta, toista 9 s:n mallikertaa 15 kertaa, neulo piirroksen vasempaan reunaan, neulo 1 s:lla sileää neuletta ja 6 s:lla ainaoikeaa. Neulo jatkossa s:t tässä järjestyksessä. HUOM: tee pitsineuleen 1. krs:lla vasempaan etureunaan napinläpi eli neulo kunnes vasemmalla puikolla on jäljellä 4 s, neulo 2 s oikein yhteen, ota lk puikolle ja neulo 2 o. Toista napinläpi 13 krs:n kuluttua

Piirroksen 13. krs:lla pitsineuleen molemmista ulkoreunoista sekä jokaisesta mallikerrasta kapenee 1 s = 141 s. Piirroksen 15., 17. ja 19. krs:illa pitsineuleen molemmista ulkoreunoista kapenee aina 1 s = 135 s.23. ja 25. krs:illa jokaisesta mallikerrasta kapenee aina 2 s = 75 s. Kun olet neulonut pitsineuletta 26 krs, vaihda työhön ohuemmat puikot ja neulo seuraavalla krs:lla 8 o, *2 o yhteen, 2 o*, toista *–* vielä 14 kertaa ja neulo 7 o.

Jatka näillä 60 s:lla ainaoikeaa. Tee seuraavalla oikean puolen krs:lla vielä 1 napinläpi samoin kuin edellisetkin. Kun olet neulonut ainaoikeaa 5 krs, päätä s:t kerralla.

VIIMEISTELY: Levitä kappaleet mittoihinsa, kostuta sumuttamalla ja anna kuivua. Ompele kainalosaumat ja kiinnitä napit. Leikkaa satiininauha kahtia ja kiinnitä nauhat etukappaleen etureunoihin ja solmi ne rusetille. Voit myös pujottaa nauhan pääntien reunukseen. Katso vyötteestä pesu- ja muut hoito-ohjeet.

Lankatiedustelut: Tekstiiliteollisuus,  (019) 529 2100.

Sisältö jatkuu mainoksen alla